Alertheid op je bedrijventerrein
Behandeld in deze workshop wordt:
Wat zegt uw bedrijventerrein tegen een crimineel/ vandaal
Afspraken maken met mede ondernemers
Wat is afwijkend gedrag?
Spreek ik iemand aan?
Geweldloze communicatie, hoe doe ik dat?
Waar baalt een crimineel/vandaal van?
Wat vertel ik tegen hulpdiensten/signalement
Eigen veiligheid
Alert op je bedrijventerrein is een workshop waar ondernemers tips krijgt van een ervaringsdeskundige. De doelstelling zal zijn dat de ondernemers gaan denken en werken op een veilige preventieve manier.
 
De ondernemers lopen met ervaringsdeskundige over het bedrijventerrein (schouw). Tijdens deze schouw legt de ervaringsdeskundige uit waarom hij uw bedrijventerrein uitzoekt om zijn criminelen handelingen te verrichten. Enkele voorbeelden zijn; auto inbraak, insluipen, goederen stelen van uw bedrijventerrein, fietsen/scooter diefstal, cybercrime.
 
Alert op uw bedrijventerrein is niet alleen letten op uw werkomgeving......nee u leert preventief denken en werken. U krijgt preventie tips waardoor een kwaadwillende merkt dat u de beveiliging serieus neemt.
 
In deze workshop zal men tips ontvangen wat te doen bij het constateren van afwijkend en verdacht gedrag, hoe men het kan herkennen? Spreek je iemand aan?
Als u besluit iemand aan te spreken wat is dan de beste manier? 
 

Een 38-jarige man uit Drachten is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden bij het industriegebied de Haven in Drachten.

De man droeg een rugzak met gereedschap, dat voor inbraken kan worden gebruikt. Hij had geen goede verklaring waarom hij het inbrekerswerktuig bij zich had.

Bovendien bleek dat hij op een fiets reed die gestolen was. De verdachte werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau.

Informatie nodig? of zin in een telefonische onderhoud, stuur ons een bericht.

Criminaliteitspreventie Nederland     mobiel 0626740959     vast 0181-633938     Kamer van koophandel 24356627