TRAININGEN TOEZICHTHOUDERS

Duur basistraining 4 uur, training op maat 8 uur
Maximaal aantal medewerkers, ligt aan het type training
Acteur: ja
Conflicthantering en omgaan met agressie (ongewenst gedrag)
Als toezichthouder wordt je niet gespaard van personen die zich onbeschoft of zelfs agressief gedragen. Dit kan een directe relatie hebben tot de arbeidsvreugde. Inzicht in het ontstaan van conflicten en de wijze waarop deze te voorkomen zijn, levert een belangrijke bijdrage aan het welzijn van een toezichthouder en geeft rust aan zijn/haar werkomgeving. In deze compacte praktische training leert de cursist vaardigheden, die hen in staat stelt te leren omgaan met ongewenst gedrag. Omdat elke agressietraining anders is hanteren wij geen standaard cursusdagen. Aan de hand van een persoonlijk onderhoud vooraf bepalen wij samen met u als opdrachtgever welke doelen u of uw onderneming heeft. Daarna kijken wij welke ontwikkelingen nodig zijn om deze doelen te behalen. Hierbij kijken we gericht naar uw toezichthouders en branche specifieke factoren. Aan de hand van deze inventarisatie stellen wij een cursus op maat samen. In de cursus maakt men gebruik van rollenspellen, indien gewenst kunnen deze op de openbare weg plaatsvinden. 
 
Duur 4 uur Theorie / 4 uur praktijk
maximaal aantal deelnemers 5.
Acteur ja, indien gewenst op straat
Hoe ziet men de toezichthouder?
Tijdens deze training staat de toezichthouder centraal. Hoe ziet men een toezichthouder als hij/zij zich over straat beweegt. Een spiegel wordt voorgehouden. De doelstelling zal zijn om van de toezichthouder een gastheer/vrouw te maken. Deze training is geschikt voor nieuw in te zetten toezichthouders of toezichthouders die toe zijn aan een opfris cursus.
 
    Getraind word:
  1. Hoe om te gaan met weerstandsgedrag
  2. Omgaan met agressie
  3. lichaamstaal
  4. Herkennen afwijkend/verdacht gedrag (profiling)
  5. Hoe reageer ik op een melding
  6. Aanspreken van personen
  7. Verzoeknummers
Duur 8 uur
maximaal aantal deelnemers is bespreekbaar.
Acteur ja, indien gewenst
Herkennen zakkenrollers
Bij deze training loopt de trainer mee met de toezichthouder de straat op. De trainer heeft de rol van zakkenroller. Deze laat zien hoe het gedrag is van een zakkenroller. Manieren van rollen wordt besproken en getoond. Hierna gaat de toezichthouder zelf op pad. De trainer is nu observant en bekijkt of de toezichthouders zicht hebben op de werkwijze van een zakkenroller. Na een positieve bevinding van de trainer gaat de toezichthouder zelf op pad en voorziet elk slachtoffer van een waarschuwingskaartje die hij/zij in persoonlijke bescheiden heeft kunnen plaatsen.
Vragen over de trainingen? of interesse in een offerte, E-mail ons en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Bellen mag natuurlijk ook

Criminaliteitspreventie Nederland     mobiel 0626740959     vast 0181-633938     Kamer van koophandel 24356627