ZORG ENTERTAINMENT GROEP HOLLAND

Zorg Entertainment Groep Holland (nader te benoemen als ZEGH) is een onderdeel van Criminaliteitspreventie Nederland. Nu  zult u wel denken: 'wat heeft criminaliteitspreventie te maken met ouderen zorg?' Niets. Al werkend kwamen de acteurs en artiesten die werkzaam zijn bij CPN er achter dat er vraag is naar live entertainment in de zorg. Alle artiesten en acteurs voelen zich thuis in het entertainment wereldje en het doet er eigenlijk niet toe wie het publiek is. De artiesten en acteurs zijn gewend  aan weerstandsgedrag en het is voor hun niet vreemd als  er bijvoorbeeld een demente ouder agressief reageert op een act of muziekstuk. ZEGH is het eerste entertainmentbureau die werkt volgens de dementie psygologie en mee wilt werken om het depressieve gevoel voor een moment weg te halen bij ouderen.

Jongeren en ZEGH

Demente ouderen reageren in de regel positief op jongeren. Ook is het bekend dat dementen goed reageren op muziek. Dit is de reden dat ZEGH veel artiesten inzet van een jonge leeftijd.  De artiesten zullen zingen onder leiding van piano of een akoestische gitaar.

Natuurlijk zullen de liedjes herkenbaar zijn zodat de mensen het herkennen en mee kunnen zingen. 

Jongeren aangespoord om dementievrienden te worden

Staatssecretaris Martin Van Rijn (volksgezondheid) streeft naar een dementievriendelijke samenleving waarin bijvoorbeeld medewerkers in een supermarkt sneller herkennen wat er aan de hand is als iemand verward is in een winkel. Ook jongeren kunnen daar een rol in hebben.

''Jongeren zouden meer moeten weten van dementie.''

Daarom geeft Van Rijn ze een grotere rol in de campagne Dementievrienden die in 2016 is begonnen. “Wie op jonge leeftijd een realistisch beeld krijgt van dementie, neemt dat de rest van z’n leven mee”, aldus Van Rijn.

Beeldvorming

De staatssecretaris haakt hiermee in op het advies van de werkgroep ‘Vanuit dementie bekeken’. Volgens de werkgroep moet de maatschappelijke beeldvorming rond dementie veranderen. “Mensen zijn niet dement, mensen hebben dementie. En mensen met dementie hebben mogelijkheden, daar moet de omgeving zich van bewust worden”, aldus de organisatie.

Dementie

In Nederland hebben naar schatting 260 duizend mensen dementie. Omdat het aantal ouderen toeneemt, zal dat aantal in 2050 volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn opgelopen tot zeker 400 duizend. Het kabinet trok eerder al ruim 32 miljoen euro uit voor wetenschappelijk onderzoek naar deze dodelijke hersenaandoening. Een reden te meer om nu mooie programma's te beiden en uit te denken met opdrachtgevers.

Babbeltruc training voor ouderen

We kennen allemaal de verhalen hoe kwaadwillende zelfstandige ouderen benaderen met een geloofwaardig verhaal. Gehuld in de juiste kleding om vervolgens de woning te betreden. Na het betreden van de woning worden voorbereidingen getroffen om een handlanger binnen te laten. De bewoner word zo afgeleid en worden er vervolgens waardevolle goederen meegenomen. ZEGH verzorgt een rollenspel op locatie en realiseert een soort van woonkamer. Er word op een duidelijke en humoristische manier aan de ouderen uitgelegd wanneer wel een persoon binnen te laten en wanneer niet. Ook word er duidelijk gemaakt wat te doen bij twijfel en wanneer de politie gebeld moet worden.

Onze programma's

In onze programma's zit echt van alles zoals:
live entertainment live muziek met zang.
Kerstman.
Sinterklaas met of zonder pieten.
De paashaas.
Praatjesmakers, jongeren die met ouderen praten en vooral lachen.
Praatgroep geef hem een douw;
(Dit is een drietal acteurs die in een dagdeel ouderen entertainen met hun praatjes en markante verschijning. Dit drietal is in verschillende vormen te boeken.)
Dj caranaval...naam zegt het al.
Voor de jongeren demente dj Balisto, muziek arrangement is afgestemd op de doelgroep. (Dance, Trance, Mellow, jaren 80/90 muziek.)
Goochelaar de vermakelaar.
 
Natuurlijk is er ruimte tot meedenken, verzoeknummers van acts zijn bespreekbaar.
Heeft u Zelf een idee over een act? De professionals van ZEGH denken graag met u mee!

Herinneringshuis

Herinneringshuis is een locatie in Rotterdam waar ouderen terug kunnen in de tijd. Erg opbeurend voor ouderen die depressief zijn. Tijdens een bezoek kan men wellicht een herinneringsprikkel krijgen.  Na het betreden van een woonkamer kan men plaats nemen een kopje thee drinken en bij te kletsen. Bekijk onderstaande foto's!
Zin in een bezoek? ZEGH boekt deze graag voor u.

Interesse of een vraag? stuur ons een bericht.